McLaren is ervan overtuigd dat nieuwe onderdelen op de MP4-26 zullen bijdragen aan betere prestaties in de kwalificaties vanaf de aanstaande Grand Prix van België.

In de races kon McLaren het tempo van de Red Bulls dit seizoen al aardig bijhouden, maar op zaterdag keek het vaak tegen een fikse achterstand aan. Managing director Jonathan Neale constateert echter een stijgende lijn en verwacht nog meer progressie.

“We hebben de auto’s tot nu toe niet op de beste plaats op de startgrid gekregen”, zegt Neale. “De ontwikkeling verloopt echter voorspoedig en voor de komende twee races hebben we updates gepland staan.”

Volgens Neale wordt het verschil in tempo tussen de kwalificatie en de race veroorzaakt door de werking van de verstelbare achtervleugel. In de race kan dit systeem slechts op bepaalde momenten worden geactiveerd, terwijl het in de trainingen vrij mag worden gebruikt.

“Daarom moet je een keuze te maken tussen downforce en efficiënte aerodynamica of meer voordeel van de verstelbare vleugel”, verklaart Neale. “Nu de auto in onze ogen competitief is, kunnen we meer aandacht besteden aan DRS en dat moet de komende races zijn vruchten gaan afwerpen.”