*

McLaren stuurt testcoureurs de baan op

Jan van der Burgt

Jan van der Burgt

5 jaar geleden

McLaren stuurt testcoureurs de baan op
Racepictures

Jenson Button en Sergio Pérez zullen deze week niet achter het stuur kruipen van ‘hun’ McLaren-bolides. Kevin Magnussen, Oliver Turvey en Gary Paffett nemen de honneurs waar.

Jenson Button had zich tijdens de Duitse Grand Prix al laten ontvallen dat het wat hem betreft geen zin had om zelf mee te doen aan de test, aangezien er slechts met één type band zal worden gereden. Hij is er dan ook niet bij, evenals teamgenoot Sergio Pérez. Het geeft de ruimte aan de testcoureurs van McLaren. Kevin Magnussen zal op de eerste dag instappen, Oliver Turvey op dag twee en Gary Paffett neemt de derde dag voor zijn rekening.

Volgens teambaas Martin Whitmarsh zal het team zich in eerste instantie richten op het doorgronden van de MP4-28, in plaats van op de nieuwe banden. “De test stelt ons in de gelegenheid om de recente mechanische en aerodynamische updates op het circuit uit te proberen”, licht Whitmarsh toe. “

“Het is daarnaast een mooie kans voor onze testcoureurs om weer eens wat meters te maken en te ontdekken wat het ook al weer inhoudt om een Formule 1-auto te besturen. Ondertussen kunnen ze ons de nodige feedback geven over de verschillen en overeenkomsten met de simulator en het echte werk op de baan.”

Foto: Kevin Magnussen tijdens de young driver test in november 2012.