McLaren-kopstukken Ron Dennis en Martin Whitmarsh gaan er vanuit dat Lewis Hamilton zijn aan het eind van dit seizoen aflopende contract ‘gewoon’ verlengd.

“Als alles loopt zoals ik verwacht, dan ben ik er vrij zeker van dat Lewis volgend jaar gewoon weer voor ons rijdt”, vertelt de voormalige teambaas Dennis, die tegenwoordig als directeur van het bedrijf actief is, in gesprek met de Daily Mail

De huidige teambaas Whitmarsh, in die functie de opvolger van Dennis, geeft op zijn beurt in gesprek met Formula1.com aan dat ook hij gelooft dat er een nieuwe deal met Hamilton gesloten zal worden. “Tenzij er hele rare dingen gebeuren, worden we het vast wel met elkaar eens”, zo laat hij woorden van soortgelijke strekking optekenen.

“Van wat ik zelf gehoord en gezien heb, wil Lewis namelijk graag voor ons team blijven rijden en wij van McLaren willen uiteraard ook graag dat hij blijft”, verklaart Whitmarsh.

“Daarnaast geldt zowel voor Lewis als voor ons als team dat we eigenlijk geen andere opties hebben dan voor elkaar te kiezen”, stelt Whitmarsh.

“Daarmee bedoel ik niet dat wij geen alternatieven hebben voor Lewis of dat hij geen andere mogelijkheden heeft, maar we passen nu eenmaal goed bij elkaar en Lewis en McLaren hebben dezelfde doelen voor ogen, dus ik maak me niet druk om een eventueel vertrek.”

“Misschien is het wel zo dat we met betrekking tot de contractonderhandelingen wat te relaxed met elkaar omgaan, maar beide partijen voelen gewoon geen druk om haast te maken. Dat is dan ook waarom we met Lewis hebben afgesproken om het in de zomerpauze allemaal te regelen en ik verwacht dus ook dat dat zal lukken.”