In het Franse Viry-Châtillon heeft Renaults motorafdeling op de testbank flink wat extra pk gevonden, zo weet McLaren-teambaas Zak Brown te melden.

Een nummer noemt hij niet, maar Brown vertelt wel aan de BBC dat Renault ‘heel tevreden is’ met de vooruitgang die het heeft gemaakt voor 2019. “Het gaat om veel vermogen, en Renault denkt dat ze volgend jaar een woordje mee kunnen spreken”, zegt hij wat de wedloop op motorisch vlak betreft.

Renault-topman Cyril Abiteboul (links) en Zak Brown.

McLaren is naast het Renault-fabrieksteam het enige team dat in 2019 gebruik maakt van de Franse V6, met Red Bull dat deze winter met veel vertrouwen de overstap maakt van Renault naar Honda. Vooralsnog zijn de Ferrari en Mercedes echter de toonaangevende motoren gebleken.

Renault werkt voor 2019 echter aan een nieuw motorconcept. Met het vorige concept was een plateau bereikt; door de beperkingen daarvan viel er niet meer uit te halen. Zowel het ontwerp van de interne verbrandingsmotor als het energy recovery system is nu op de schop genomen.

Lees ook: Abiteboul: ‘Renault komt met compleet nieuwe motor in 2019’

Brown heeft zich al eerder positief uitgelaten over Renaults plannen voor 2019 met de nieuwe motor. Volgens de McLaren-teambaas is het verder geen nadeel dat Red Bull geen Renault-klant meer is, omdat Renault zich nu nog maar op twee teams hoeft te richten.