McLaren heeft Formule 2-coureur Sergio Sette Camara aangetrokken voor zijn opleidingsprogramma. Sette Camara gaat aan de slag als test- en ontwikkelingscoureur bij het Britse team.

De bekendmaking doet McLaren (uiteraard) in de week van de Braziliaanse Grand Prix, het thuisland van Sette Camara. Bij McLaren gaat de Braziliaan ‘nauw samenwerken met het team als onderdeel van zijn ontwikkeling’. McLaren hoopt dat hij waardevolle ondersteuning kan geven bij het raceprogramma voor 2019.

Sette Camara is in de Formule 2 teamgenoot van Lando Norris.

Sette Camara staat momenteel zesde in de tussenstand Formule 2. In die klasse behaalde hij dit seizoen al meerdere podiumplekken. Sette Camara is in de Formule 2 teamgenoot van Lando Norris, die volgend seizoen ook al als coureur naar McLaren verkast.

“Het is mijn droom om ooit Formule 1-coureur te worden. Ik wil McLaren bedanken voor deze ongelofelijke kans”, aldus Sette Camara. “Mijn doel is om mijzelf in het team te voegen en zo nauw mogelijk met hen samen te werken. Luisteren, leren en helpen om als coureur te ontwikkelen en McLaren te ondersteunen.”

Gil de Ferran, sportief directeur van McLaren: “We zijn verheugd om Sergio te verwelkomen bij het Young Driver Programme van McLaren. We volgen zijn progressie al een tijdje en geloven dat hij een veelbelovend talent is met echt potentieel. We kijken ernaar uit om met hem te werken en om zijn kwaliteiten als coureur te ontwikkelen, terwijl hij ons ondersteunt bij onze raceactiviteiten.”

Wat de aanstelling van Sette Camara voor Nyck de Vries betekent, is onbekend. De Nederlander is momenteel ook onderdeel van het young driver programme van McLaren.

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. statistics, marketing Wijzig uw instellingen om deze content te zien.