*

McLaren verbaast zichzelf: ‘Nooit gedacht een Ferrari én een Red Bull te verslaan’

Sjaak Willems

Sjaak Willems

22 juni 2019 17:31

McLaren verbaast zichzelf: ‘Nooit gedacht een Ferrari én een Red Bull te verslaan’

McLaren op plek 5 en 6, zou Fernando Alonso zich thuis in Oviedo achter de oren krabben? Lando Norris en Carlos Sainz draaien het hele weekend al vooraan mee en bekroonden dat met een mooie kwalificatie. Al wilde Lando Norris niet te hard juichen: “Als we dit de komende vijf races volhouden, dan mogen we pas echt tevreden zijn.”

Norris scoorde met P5 meteen ook zijn beste kwalificatie van zijn nog prille carrière. “We dachten dat we sneller zouden zijn op medium dan op soft, ik deed een goede run maar Carlos was toen sneller. Maar in mijn tweede run was ik op softs viertiende van een seconde sneller!” De Brit dacht aanvankelijk dat zijn ronde niet genoeg zou zijn: “Sh#t jongens, ik verprutste mijn laatste twee bochten! Sorry!”, klonk het verontschuldigend op de teamradio.

“Ga even rustig zitten”
De geruststelling volgde al snel: “Lando, ga even rustig zitten. Je bent P5!” Norris: “Echt? Ah yeah! Goed gedaan jongens!”  Ook Sainz was uiteraard in zijn nopjes met het fraaie resultaat voor McLaren. “Felicitaties aan iedereen, plek 5 en 6 en ook nog een Ferrari verslaan. Het is lang geleden dat ik zo dicht op de snelste coureur heb gezeten. Het is tot nu toe een gecompliceerd weekend geweest, we hebben veel geëxperimenteerd maar de auto heeft veel potentie. Ik ben gelukkig.”

(Tekst gaat verder onder de foto)

Lando Norris ontvangt de felicitaties van McLaren-baas Zak Brown. Foto: Motorsport Images

De Spanjaard moest wel het antwoord schuldig blijven op de vraag waarom McLaren zo hard gaat op Paul Ricard. “We hadden echt niet verwacht sneller te zijn dan een Ferrari en een Red Bull. Deze baan ligt de auto goed maar we weten alleen niet waarom. We gaan dat analyseren maar we moeten ook genieten. Het was wel apart dat toen we van softs naar mediums gingen, we nog steeds snel waren. We hebben dankzij Renault een goede motor en de updates die we sinds Barcelona hebben, helpen zeker.”

Lees meer over

Mclaren Norris Sainz