McLaren heeft de samenwerking met Santander verlengd. De Spaanse bank blijft tot eind 2020 als geldschieter aan de renstal uit Woking verbonden.

Toch is het onwaarschijnlijk dat Santander in 2016 prominent op de McLarens te zien zal zijn. Vorig jaar kondigde de formatie namelijk ook een verlenging van het contract met de Spanjaarden aan, maar afgelopen jaar zaten er geen Santander-stickers op de MP4-30. Niet verwonderlijk, omdat het bedrijf ook hoofdsponsor van Ferrari is. McLaren spreekt dan ook treffend genoeg over een ‘partnerschap’ met Santander, in plaats van een ‘sponsordeal’.

De reden dat Santander toch met McLaren blijft samenwerken, heet Jenson Button. De wereldkampioen van 2009 is een prominent gezicht in de reclamecampagnes van de bank, en onder de nieuwe overeenkomst blijft dat zo. “Ik ben heel blij dat we verder gaan met Santander”, laat de Brit dan ook weinig verassend weten. “Net als iedereen bij McLaren-Honda.”

Weinig geluk

De deal is een opsteker voor McLaren, dat al enige tijd weinig geluk kent op sponsorgebied. Sinds het vertrek van Vodafone eind 2013 zitten de Britten zonder hoofdsponsor. Vorig jaar vertrok Hugo Boss na drie decennia naar Mercedes en onlangs stapte vaste partner Tag Heuer over naar Red Bull.

De Ferrari’s zullen in 2016 wel weer gewoon met Santander-bestickering rondrijden. Het merk kwam  in 2010 met Fernando Alonso mee naar de Scuderia, en bleef daar actief als hoofdsponsor toen de coureur eind vorig jaar naar McLaren verkaste. Het contract tussen Santander en Ferrari loopt nog tot eind 2017.