McLaren rekent erop dat het in Duitsland weer de strijd aan kan gaan met Red Bull en Ferrari, nadat het in Silverstone veel last had van de inmiddels teruggedraaide regelwijzigingen.

 

p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px Helvetica} p.p2 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px Helvetica; min-height: 14.0px}

“De aangepaste motorregels in Silverstone troffen ons harder dan Red Bull en Ferrari”, stelt Jonathan Neale, managing director van McLaren. ” Dat is geen mening, maar een feit. We vielen ongeveer zeven tienden terug, terwijl we tot dat moment het enige team waren dat het Red Bull lastig kon maken.” 

 

“Natuurlijk heeft Ferrari veel progressie geboekt en blijft ook Red Bull zich ontwikkelen, maar het is onze taak om beide teams te verslaan”, vervolgt Neale, die aangeeft dat McLaren daarbij radicaal te werk zal gaan. “In de Formule 1 kun je niet op veilig spelen. Het gaat om risico’s nemen en de juiste balans vinden. Als je zoals wij een achterstand hebt, moet je alles durven proberen om het gat te dichten.” 

 

Neale zegt niet geschrokken te zijn van het tempo dat Red Bull en nu ook Ferrari in huis hebben. “We zijn ons bewust van hun sterke punten, maar laten ons er niet door afschrikken. We blijven altijd proberen races te winnen. Zelfs al zouden we geen kans meer maken op het kampioenschap. Maar zover is het nog niet. We gaan het Red Bull zeker niet makkelijk maken.”