Vooraf maakte McLaren zich enige zorgen over de bandenslijtage in Turkije, maar aan het eind van de eerste trainingsdag constateert Lewis Hamilton dat het allemaal niet zo erg is als werd verwacht.

Door de regen ’s ochtends hadden de teams bovendien minder droogweerbanden nodig. De McLaren-coureurs reden slechts luttele rondes. “In de middagsessie hebben we echter ons volledige programma kunnen afwerken”, zegt Hamilton. “De banden slijten lang niet zo snel als we hadden gedacht. Ik had aanvankelijk wat moeite met het vinden van de juiste afstelling, maar dat kunnen we voor morgen oplossen.”

Over zijn lange runs is Hamilton wel tevreden. “Volgens mij heb ik nooit eerder zulke goede lange runs gereden”, aldus de Brit. “Over het algemeen is de auto behoorlijk goed. We doen nog volop mee. Het is belangrijk dat we constant blijven. Het podium halen is mijn doel, maar een overwinning zou natuurlijk des te beter zijn.”

Ook Jenson Button is tevreden over het verloop van zijn dag. Niet verwonderlijk aangezien hij de snelste tijd van de dag noteerde. “We hebben gedurende de dag veel progressie geboekt”, zegt hij. “Bocht twaalf is enorm hobbelig, het lijkt wel een motorcrosssprong, en bocht acht is erg belastend voor de banden. Het draait er dus om een goede balans te vinden. Daar hebben we ons vandaag op gericht.”