Volgens McLarens managing director Jonathan Neale zijn de volgende drie Grands Prix cruciaal voor hoe de rest van 2013 er uit gaat zien voor het team uit Woking.

“Ik denk dat je gelijk hebt”, antwoordt Neale op de vraag van ESPNF1 of de komende drie races cruciaal worden voor het team. “Er zijn weliswaar wat doorontwikkelingen die we ook later in het jaar nog willen uitproberen omdat ze van belang zijn voor de ontwikkeling van de auto voor 2014, maar in grote lijnen is het zeker zo dat de komende drie Grands Prix bepalen of we nog iets van 2013 kunnen maken.”

“Inmiddels is ook wel duidelijk dat we niet ineens met een wonderlijke oplossing komen die al onze problemen oplost”, ziet Neale in. “We blijven uiteraard pushen om de situatie te verbeteren, maar de realiteit is dat we erg veel te kort komen op de kop van het veld.”

2013 vs 2014
Volgens Neale zal McLaren haar aandacht vanaf augustus steeds meer naar 2014 gaan verleggen, maar zal er ook gedurende 2013 nog gewoon aan de huidige auto gewerkt blijven worden, aangezien dat in de ogen van McLaren ook nuttig is met oog op volgend seizoen.

“Ik denk dat elk team al sinds eind vorig jaar, of misschien zelfs wel eerder dan dat, met de auto van 2014 bezig is. Dat is iets wat ook bij ons het geval is en waar we ook nu nog volop mee bezig zijn en wat bovendien deels overloopt in het ontwikkelingsprogramma van de huidige auto, aangezien we ook van deze auto nog veel nuttige dingen kunnen leren waar we voor de 2014-bolide wat aan hebben.”

McLaren zal tijdens haar thuisrace in Groot-Brittannië overigens met een flink aantal updates aan de start verschijnen, nadat het afgelopen dinsdag een rechtelijntest heeft afgewerkt op het Spaanse Idiada om deze updates te evalueren en de auto beter te leren begrijpen. Het team heeft zich voor Silverstone ten doel gesteld zich met beide auto’s in de top tien te kwalificeren en daarna ‘flink wat punten te scoren’.