*

McLaren waakt voor overmoed na Renault-switch

Daan de Geus

Daan de Geus

1 februari 2018 14:16

McLaren waakt voor overmoed na Renault-switch
Sutton Images

McLaren begint vol goede moed aan haar nieuwe avontuur met Renault als motorleverancier, na drie pijnlijke jaren met Honda. Het team moet echter oppassen dat dit niet omslaat in overmoed, waarschuwt teambaas Eric Boullier.

“Het hoort erbij, maar we moeten het onder controle houden”, zegt Boullier in gesprek met Autosport over de verwachting dat McLaren met Renault- in plaats van Honda-motoren een sprong vooruit zal maken.

Volgens Boullier moet het team voor al te boude uitspraken waken en vasthouden aan een bekend autosportmantra: “Niet te veel beloven, gewoon goed presteren. Dat is de sleutel.”

Het is Boulliers taak de verwachtingen te temperen, hetgeen niet makkelijk is volgens de Fransman. “Het is makkelijk overenthousiast te worden, zeker als je na drie donkere jaren licht aan het eind van de tunnel ziet, maar we moeten professioneel blijven.”

Alonso
Coureur Fernando Alonso spreekt op zijn beurt (nog) geen concrete verwachtingen uit voor 2018, maar vertelt aan Crash.net wel dat ‘iedereen binnen het team zeer gemotiveerd is’ door de overstap van Honda naar Renault.

Dat een team vol verwachting een nieuw jaar ingaat is heel normaal, maar een verschil met de afgelopen Honda-jaren is volgens Alonso dat McLaren zich toen ‘alleen op hoop’ kon baseren: “Dit jaar beschikken we vooraf over meer feiten, over meer tastbare data.”

Volgens Alonso verschilt de stemming binnen McLaren behoorlijk vergeleken met afgelopen jaren.