Het is weer eens wat anders dan een team dat een coureur onder druk zet: McLaren wil graag samen met Jenson Button aan het Honda-tijdperk beginnen en stelt dan ook dat de Engelsman ‘zo lang als hij wil’ voor het team mag blijven rijden.

McLaren gaat vanaf 2015 met Honda-motoren rijden, terwijl Buttons overeenkomst met McLaren eind 2014 afloopt. Als het aan McLaren ligt, is 2014 echter bij lange na niet het laatste jaar waarin Button voor het team uit Woking zal uitkomen: “Jenson mag zo lang als hij zelf wil voor dit team blijven rijden”, verklaart McLaren-directeur Jonathan Neale.

“Jenson is namelijk een geweldige kerel en presteert op het moment – onder moeilijke omstandigheden – uitstekend”, zegt Neale, wiens lofzang aan het adres van Button daarmee nog niet klaar is: “Jenson past verder ook heel goed bij de waarden en cultuur van McLaren als team en bedrijf, dus we hopen dat hij er in 2015 nog steeds bij is.”

Hereniging
Volgens Neale zit die kans er ook zeker in, aangezien Button het volgens hem geweldig vindt dat McLaren weer met Honda gaat samenwerken.

De coureur in kwestie bevestigt dat zelf: “Ik ben opgegroeid in de tijd waarin McLaren samen met Honda de Formule 1 domineerde, dus ik zie deze hereniging als een fantastische kans voor het team”, zo laat Button optekenen.

Als de nu 33-jarige Button inderdaad lang genoeg aanblijft om met een Honda-motor achterin zijn McLaren rond te rijden, betekent dat voor hem persoonlijk dat hijzelf ook herenigd wordt met Honda: Button reed van 2003 tot en met 2005 immers voor BAR, dat met Honda-motoren reed, waarna hij het team vervolgens nogmaals drie jaar trouw bleef nadat Honda de renstal in 2006 volledig overnam.

Button won in 2006 achter het stuur van een Honda bovendien zijn eerste Formule 1-race, maar een groot succes werd het avontuur verder niet. Ondanks dat is Button door zijn tijd bij Honda nog altijd een zeer populaire coureur in Japan, al komt dat natuurlijk ook doordat hij een Japanse vriendin heeft.

Foto: Button in actie voor Honda in 2006.