McLaren ging ruim vier weken geleden met een positief gevoel de zomerstop in. Lewis Hamilton wist immers de laatste race te winnen. Dat geeft het team vertrouwen voor de laatste negen races.

De eerste van de negen resterende races vindt plaats in de Belgische Ardennen, op het historische circuit van Spa-Francorchamps. Het moge duidelijk dat de glooiende baan voor vrijwel iedere coureur tot de verbeelding spreekt. Zo ook voor Jenson Button.

“Het is de vader aller circuits, aldus Button. “Het is een van de beste banen ter wereld. Als je bedenkt dat we een week later ook nog naar Monza gaan, weet je dat we op gepaste wijze het seizoen hervatten. Ik heb op beide locaties nog nooit gewonnen, maar met de snelheid die we tijdens de laatste races hebben laten zien, zie ik komend weekend met een positief gevoel tegemoet.”

De wereldkampioen van 2009 is er in ieder geval klaar voor: “De zomerstop geeft je de ruimte om trainen, maar ook om te ontspannen. Hoewel dat heel fijn is, sta ik te popelen om weer in de auto te stappen.”

Voor Lewis Hamilton geldt uiteraard hetzelfde. De meest recente racewinnaar kijkt uit naar de eerste ronde over het Belgische asfalt: “Dat zal een geweldig gevoel geven. Wat dat betreft is vijf weken een hele lange tijd. Iedereen is echter met een goed gevoel aan de zomerstop begonnen en iederen zal ook met een goed gevoel het werk weer oppakken.”

“Aan voorspellingen durf ik me nog altijd niet te wagen. Momenteel heeft geen enkel team echt de overhand, al werken we allemaal hard om het gat naar kampioenschapsleider Fernando Alonso te dichten. Er is nog niks beslist”, besluit Hamilton.

Teambaas Martin Whitmarsh is wat minder gereserveerd in zijn uitspraken: “De overwinning van Lewis in Hongarije heeft laten zien dat het nog altijd mogelijk is om onze doelen te realiseren, namelijk het winnen van beide wereldtitels. In België in Italië zullen we opnieuw stappen in die richting moeten zetten. Het hele team is na de verplichte sluiting van de fabriek al weer twee weken hard aan het werk aan de voorbereidingen daarvan.”