*

McLarens ‘echte’ 2018-auto komt pas bij GP van Spanje

Daan de Geus

Daan de Geus

18 april 2018 10:36

McLarens ‘echte’ 2018-auto komt pas bij GP van Spanje
Sutton Images

McLaren introduceert haar ‘echte’ 2018-auto pas bij de Grand Prix van Spanje, zo heeft teambaas Eric Boullier verklaard. “Tot op heden hebben we met een evolutie van de auto van vorig jaar gereden.”

De huidige specificatie van de MCL33 is, zoals Boullier het in gesprek met Autosport omschrijft, ‘een evolutie’ van de MCL32 van 2017. “De echte 2018-auto komt in Barcelona en hopelijk doet die het zo goed als gehoopt.”

McLaren-teambaas Boullier.

McLaren had eigenlijk gehoopt de ‘Barcelona-specificatie’ al bij de seizoensopener in Australië te introduceren, maar betrouwbaarheidsproblemen tijdens de wintertests zorgden voor de nodige vertraging. Het oplossen daarvan had namelijk prioriteit.

Dat McLaren het in de eerste drie races van 2018 – en race nummer vier, die in Azerbeidzjan over anderhalve week – met de ‘evolutie’ van de MCL32 heeft moeten doen, is frustrerend, zo erkent Boullier. “Maar het is wat het is en we wisten dat toen we aan dit seizoen begonnen.”

“We moeten er gewoon het beste van maken”, benadrukt Boullier, volgens wie dat tot op heden aardig lukt. “We zijn echter opportunistisch geweest en hebben de kansen die zich hebben aangediend met beide handen gepakt om zoveel mogelijk punten te scoren.”

Met de echte 2018-auto moet het vanaf de Grand Prix van Spanje natuurlijk nog beter gaan, maar Boullier loopt nergens op vooruit. “Ik loop al lang genoeg mee in deze sport om te weten dat je pas kan juichen als je op het podium staat, of de hoogste trede van het podium.”

McLarens Stoffel Vandoorne in duel met Williams-coureur Lance Stroll.