Voormalig Toyota-coureur Allan McNish denkt dat Lewis Hamilton de verkeerde keuze heeft gemaakt door voor Mercedes te gaan rijden. Dat zegt hij tegen The Express.

“Ik zie Lewis in 2013 geen races winnen”, zegt de Schot. “En ik heb ook mijn twijfels of de auto van 2014 wel goed genoeg zal zijn. Hij heeft een grote gok genomen door daar te gaan rijden. Kijk naar Jacques Villeneuve. Die werd wereldkampioen bij Williams, verliet het team voor BAR en won daarna geen race meer.”

Ook denkt hij dat het moment waarop Hamilton met Mercedes in gesprek raakte, heeft meegespeeld in zijn beslissing om te tekenen. “Ik stel me voor dat de contractbesprekingen in april begonnen zijn, toen Rosberg won in China en Schumacher het ook redelijk deed. Maar daarna zijn er veel dingen veranderd daar”, zegt McNish.

Volgens hem zijn de regelwijzigingen in 2014 niet in het voordeel van Mercedes. McNish: “Ze willen door die nieuwe regels het veld meer gelijk maken. Maar de enige die dit soort wijzigingen optimaal weet uit te buiten, is Adrian Newey. De andere teams zullen in de achtervolging moeten. Beter had Lewis nog een jaar gewacht om eventueel over te stappen naar een ander team.”