In navolging van Ferrari hebben ook Mercedes, McLaren en Toro Rosso bekendgemaakt wanneer ze hun nieuwe auto’s officieel gaan presenteren.

Ferrari prikte als eerste een datum: 22 februari, maar moet de aandacht alsnog delen met Mercedes, dat de opvolger van de W08 waarmee Lewis Hamilton in 2017 kampioen werd ook op die dag presenteert.

De W09, zoals de 2018-Mercedes gaat heten, zal op het circuit van Silverstone gepresenteerd worden. Fans kunnen via internet meekijken. Ferrari heeft uitsluitend voor een online-presentatie gekozen.

Een dag na de onthulling van de nieuwe Mercedes en Ferrari, zal ook bekend zijn hoe de nieuwe McLaren eruit ziet. Het team uit Woking presenteert de MCL32 namelijk op 23 februari.

Vervolgens is het twee dagen wachten op Toro Rosso, dat voor zondag 25 februari heeft gekozen, de dag voor het begin van de eerste vierdaagse ‘wintertestweek’ in Barcelona.

Ferrari, Mercedes, McLaren en Toro Rosso zijn tot op heden de enige teams die bekend hebben gemaakt wanneer ze hun nieuwe auto’s aan het publiek tonen.