Nigel Melker verschijnt dit weekend met hoge verwachtingen aan de start van de Masters of Formula 3 op Zandvoort. De Nederlander denkt de prestigieuze race te kunnen winnen.

Melker krijgt tegenstand van zestien coureurs uit de Euro Series en het Brits Formule 3-kampioenschap. Het is niet het grootste startveld in de historie van het evenement, maar volgens de organisatie wel een van de sterkste.

“Gezien het niveau van de rijders kan het wel eens een van de beste edities worden”, stelt circuitdirecteur Erik Weijers. “Zelden hebben we zoveel kandidaten gehad die allen kans maken op de zege.”

Melker kijkt uit naar de Masters. “Het wordt mijn tweede thuisweekend dit jaar”, zegt hij. “Tijdens de Euro Series wist ik een van de races hier te winnen, mijn mooiste F3-zege tot nu toe. Ik denk dat ik nu weer een goede kans maak. Mijn team is altijd erg sterk op Zandvoort.”

Met een overwinning zou Melker zich in een rijtje illustere namen voegen. Onder meer David Coulthard, Lewis Hamilton en Paul di Resta wonnen ooit de Masters of F3 op Zandvoort. Jos Verstappen en Tom Coronel zijn de enige twee Nederlandse winnaars tot op heden.

Verstappen geeft dit jaar opnieuw acte de présence. Hij verzorgt namens Red Bull een demonstratie in de Tyrrell 026 F1 uit 1998. HRT-coureur Daniel Ricciardo komt in actie in een 850 pk sterke NASCAR-bolide. De Formule 3-race wordt zondag tussen 13.30 en 16.30 uur rechtstreeks uitgezonden op RTL7.