*

Mercedes-duo klaar voor beslissende ronde titelstrijd

Daan de Geus

Daan de Geus

15 november 2014 12:02

Mercedes-duo klaar voor beslissende ronde titelstrijd
Racepictures

Mercedes-coureurs Lewis Hamilton en Nico Rosberg maken zich op voor de beslissende ronde in hun titelduel: de Grand Prix van Abu Dhabi. Het duo gaat open en met aanvallende intenties de strijd in.

Met nog één race te gaan gaat Hamilton aan de leiding van het kampioenschap. Zijn voorsprong op achtervolger Rosberg bedraagt zeventien punten, maar in Abu Dhabi zijn dubbele punten te verdienen, wat betekent dat er voor coureurs maximaal vijftig punten voor het oprapen liggen.

Ondanks – of misschien juist wel omdat – er flink wat op het spel staat, willen allebei de Mercedes-rijder ‘vol in de aanval’ gaan in Abu Dhabi, net zoals ze dit jaar naar eigen zeggen eigenlijk altijd hebben gedaan.

In het geval van Rosberg is het ook de enige aanpak die logisch is, zeker omdat hij – in zekere zin – eigenlijk niets te verliezen heeft, en dat weet hij: “Ik heb niets om bang voor te zijn, maar ben er wel heilig van overtuigd dat ik nog kampioen kan worden”, benadrukt hij.

“De strijd is hoe dan ook niet gestreden totdat de vlag gevallen is. Natuurlijk wordt het niet makkelijk voor me om nog kampioen te worden, maar ik heb het gat tijdens de vorige race weten te verkleinen en ga ook nu weer vol in de aanval, zoals ik het hele jaar heb gedaan”, klinkt het strijdlustig.

Voor Rosberg is dit het eerste jaar dat hij om de titel vecht, maar de Duitser zegt niet met die druk te zitten. “Ik heb me eigenlijk nooit beter of meer op mijn gemak gevoeld dan nu. Mercedes heeft het als team fantastisch gedaan en Lewis en mij een unieke kans gegeven zo met elkaar te strijden.”

“Ongeacht of ik de titel pak of niet, is dit ook sowieso een jaar om trots op te zijn. Er zijn moeilijke momenten geweest, maar dat hoort erbij in de Formule 1 en draagt bovendien bij aan de charme, en ik hoop verder dat iedereen net zo van de titelstrijd tot op heden heeft genoten als ik.”

Hamilton
Teamgenoot en kampioenschapsleider Hamilton gaat niet voor de eerste keer de beslissende ronde van een titelgevecht in, maar zo voelt het wel, vertelt de Brit: “Mensen vertellen me telkens dat het zo lang geleden is dat ik voor een titel vocht, maar voor mij voelt dit weer als de eerste keer.”

“Ik heb veel geleerd in de jaren nadat ik in 2008 kampioen werd. Ik ben ouder en iets wijzer geworden, maar ik ben ook nog steeds dezelfde coureur en mijn wil om te winnen is onverminderd groot. Ik geef nog altijd alles, van het begin tot het eind, zoals ik dit seizoen ook wel heb laten zien.”

“Ook dit jaar heb ik hoogte- en dieptepunten gekend, maar ik heb nooit opgegeven. Ik heb telkens met succes teruggeknokt en ik ga dan ook met exact dezelfde instelling als altijd deze finalerace in Abu Dhabi in. Ik voel me relaxed, zelfverzekerd en helemaal klaar om te winnen”, aldus Hamilton.