De volgende ronde in de titelstrijd tussen Mercedes-coureurs Lewis Hamilton en Nico Rosberg vindt plaats in Singapore, op een circuit waar ze allebei goed uit de voeten kunnen en hun titelambities kracht bij hopen te zetten.

Hamilton won de vorige kampioenschapsronde – nummer dertien van de twintig, de Grand Prix van Italië – maar kijkt nog altijd tegen een achterstand van 22 punten op kampioenschapsleider Rosberg aan. “Aangezien Nico tweede werd in Monza heb ik het gat niet heel veel kunnen verkleinen, maar er zijn nog genoeg punten te vergeven en ik heb in ieder geval wel weer wat goedgemaakt”, bekijkt Hamilton het van de positieve kant.

“Ondanks dat dit een jaar vol hoogte- en dieptepunten is, blijf ik gewoon volop meedoen om de titel en ik ben daardoor tot op het bot gemotiveerd voor de laatste zes races, te beginnen met die in Singapore”, richt Hamilton zijn blik op het aanstaande Grand Prix-weekend: “Het is een geweldig evenement en ik vind het circuit ook fantastisch”, laat hij weten.

“Ik hou van stratencircuits en heb hier in 2009 bovendien als eens gewonnen, terwijl ik in 2008 derde werd maar eigenlijk ook al had moeten winnen. De laatste jaren heeft het me telkens tegen gezeten in Singapore, dus hopelijk heb ik er het geluk nu weer eens aan mijn zijde”, is waar de coureur die zijn achterstand er verder hoopt te verkleinen het bij houdt.

Rosberg
Teamgenoot Rosberg erkent op zijn beurt dat hij zijn voorsprong op Hamilton tot zijn teleurstelling zag slinken tijdens het vorige raceweekend, maar de Duitser is ‘vastbesloten de leiding in het kampioenschap te behouden’.

Dat Singapore de volgende stad is die het reizende Formule 1-circus aandoet, bevalt hem wat dat betreft dan ook prima: “Want over het algemeen bevallen stratencircuits me zeer goed. Daarnaast heb ik hier in 2008 overigens mijn tweede podiumplek ooit behaald, met een tweede plaats, en ik zet er voor deze editie op in nog één plekje hoger te finishen dan dat”, aldus een vastberaden Rosberg.