Lewis Hamilton en Nico Rosberg voerden aan het eind van de tweede vrije training het veld aan. Hoewel de omstandigheden niet geheel representatief waren voor de rest van het weekend, vertrouwen ze op de goede racepace die ze vandaag lieten zien.

Lewis Hamilton, in beide sessies de snelste man op de baan, spreekt na afloop van een goede dag waarop men zonder problemen het programma wist af te werken: “De auto voelt erg goed aan. Onze racepace ziet er goed uit, dus ik denk dat we erg tevreden kunnen zijn met dit begin van het weekend.”

De temperaturen in São Paulo lagen op de vrijdag een stuk hoger dan verwacht en ook een stuk hoger dan er voor de rest van het weekend wordt voorspeld. Dat maakte het volgens Hamilton moeilijk om al direct een goede afstelling voor de kwalificatie en de race te vinden.

“De banden werden erg snel erg warm en dat maakte het lastig om een goede balans te vinden”, aldus Hamilton, wiens teamgenoot Nico Rosberg woorden van gelijke strekking klaar heeft voor de pers: “Met temperaturen die zoveel hoger lagen dan voor de rest van het weekend wordt voorspeld, is het met het oog op morgen en overmorgen toch een beetje gissen geblazen. Wat vandaag goed werkte, kan zondag weer heel anders uitpakken.”

“Dat maakt dat de race van zondag wat minder voorspelbaar wordt”, vervolgt Rosberg, die overigens net als Hamilton tevreden is met de snelheid van de Mercedes W07 in de lange runs: “Afgezien van de warmte was het een hele normale vrijdag. Red Bull lijkt weer dichtbij te zitten, maar ook onze auto ziet er in racetrim snel uit.”