Lewis Hamilton scoorde in Singapore voor de eerste keer dit jaar geen punten. Teamgenoot Nico Rosberg deed dat wel, maar was ‘slechts’ vierde en maakt zich zorgen om Mercedes’ gebrek aan snelheid.

Aangezien Rosberg vooralsnog Hamiltons meest geduchte rivaal is in de strijd om de titel en ondanks de twaalf punten die hij meeneemt uit Singapore alsnog 41 punten achter staat, kan de kampioenschapsleider opgelucht ademhalen. Zijn uitvalbeurt deed hem minder pijn dan op een ander circuit mogelijk was geweest, al geeft Hamilton toe dat dit geluk bij een ongeluk zorgwekkend is omdat Mercedes zo’n zwaar weekend had in Singapore.

“We moeten absoluut zien te achterhalen waarom het dit weekend niet liep bij ons”, benadrukt de Engelsman tegenover Motorsport.com, waarbij hij aangeeft dat de vijfde plek waarop hij voor zijn uitvalbeurt rondreed niet goed genoeg was: “Natuurlijk kan het zo zijn dat andere teams simpelweg over bolides beschikken die het beter doen op dit circuit, maar dat we anderhalve tel per ronde verloren, is wel heel apart”, vindt Hamilton.

Hamilton, die de strijd na 32 ronden staakte nadat hij door problemen met zijn gaspedaal een vrije val door het veld maakte, had er daar voor desondanks vertrouwen in dat hij mee had kunnen doen om de overwinning, vertelt hij. “Ik reed na mijn pitstop op de hardere banden, terwijl de jongens voor me super softs hadden. Ik kon echter prima bij ze in de buurt blijven en hield zelfs wat in reserve.”

“Ik veronderstelde daarom dat ik na mijn volgende stop mee zou kunnen vechten om de zege, maar toen verloor ik dus ineens vermogen”, besluit Hamilton, wiens teamgenoot daarentegen nooit het idee had mee te doen om een ereplek: “Het enige positieve is dat ik wat punten op Lewis ben ingelopen. Voor de rest was het een ronduit teleurstellend weekend voor ons als team”, zegt Rosberg in gesprek met dezelfde publicatie.

“We kwamen echt behoorlijk wat snelheid te kort en we weten niet waarom. Dat is een slechte zaak, want hoe moeten we dit oplossen als we niet weten wat er mis is? We hebben geen idee of we volgende keer weer problemen hebben. We moeten maar hopen dat het volgend weekend in Suzuka beter gaat. Logischerwijs zal dat overigens wel het geval zijn, aangezien we op de meeste andere circuits heel snel zijn geweest”, houdt Rosberg de moed erin.