Met een geweldige eerste seizoenshelft achter de rug komen Mercedes-coureurs Lewis Hamilton en Nico Rosberg met maar één doel naar Spa: ‘in stijl’ aan het tweede deel van het jaar beginnen.

Rosberg en Hamilton behaalden voor Mercedes negen zeges uit de eerste elf races en het kampioenschap is daardoor tot een tweestrijd verworden tussen de teamgenoten, waarbij Rosberg met een score van 202 punten net boven Hamilton staat, die er 191 heeft.

Hamilton won de laatste Grand Prix voor de zomerstop, die van Hongarije, echter en heeft het in België tot op heden beter gedaan dan Rosberg, dus hij heeft het momentum mee, zoals dat dan in de sport heet.

“Ik vind rijden op Spa geweldig en heb het hier goed gedaan, met een sterk optreden in 2008, een prima resultaat in 2013 – toen ik er voor het eerst voor Mercedes reed – en natuurlijk mijn zege uit 2010”, lepelt Hamilton op. “Ik heb er voor mijn gevoel alsnog niet zo vaak gewonnen als ik zou willen, maar mijn zege hier was speciaal en het is mijn doel voor dit weekend er een tweede aan toe te voegen.”

Rosbergs tot op heden beste resultaat in de Grand Prix van België is een vierde plek, maar dat is voor de aanstaande editie, in een door Mercedes gedomineerd seizoen, niet genoeg, geeft hij zelf aan. “Mijn track record op Spa is niet zo goed als op andere circuits die we dit jaar hebben aangedaan, maar ik ben vastbesloten daar verandering in aan te brengen en het seizoen in stijl te hervatten”, aldus de kampioenschapsleider die dit jaar al vier races heeft gewonnen en vijf verdere podiumplekken heeft behaald.