Dat Mercedes-coureur Nico Rosberg in Oostenrijk met zijn teamgenoot Lewis Hamilton botste, heeft geen gevolgen voor zijn onderhandelingen over een nieuw contract.

Rosberg werd na de race door de wedstrijdleiding als schuldige aangewezen voor het incident, waardoor een zekere één-twee verloren ging. Hamilton won nog wel, maar Rosberg sleepte zijn beschadigde auto slechts naar P4.

Formula One World Championship 2016, Round 6, Monaco Grand Prix, Monte Carlo, Monaco, Saturday 28 May 2016 - L to R): Toto Wolff (GER) Mercedes AMG F1 Shareholder and Executive Director with Gerhard Berger (AUT).

Berger (rechts) onderhandelt voor Rosberg met Wolff (links).

Dat het mis ging – en niet voor het eerst sinds Hamilton en Rosberg samen voor Mercedes rijden – zal echter geen gevolgen hebben voor de onderhandelingen die Rosberg voert over een nieuw contract voor 2016 en daarna.

“We kijken met het rondkrijgen van een nieuw contract met Nico namelijk naar de lange termijn en een race-incident als dat in Oostenrijk heeft daar geen invloed op”, laat Mercedes-teambaas Toto Wolff weten.

Gerhard Berger, de oud-coureur die namens Rosberg met Mercedes om de tafel zit, stelt ook dat de botsing de gesprekken niet zal laten klappen: “Dat zou namelijk wel erg kortzichtig zijn van alle betrokkenen.”

De onderhandelingen tussen Mercedes en Rosberg lopen al enkele maanden. Het team en de coureur willen graag met elkaar verder. De duur van het contract leek een struikelblok, maar een akkoord leek voor Oostenrijk al dichtbij.