Mercedes-teambaas Toto Wolff heeft een oogje op Max Verstappen, maar zolang de Nederlander onder contract staat bij Red Bull zal Mercedes niet actief proberen hem te strikken.

“Max Verstapen is zeker een jongen om in de gaten te houden”, vertelt Wolff aan Motorsport.com. “Ik schat hem persoonlijk hoog in en heb waardering voor de relatie die hij met zijn vader heeft en hoe ze zijn carrière samen benaderen.”

“Max heeft zijn plek in de Formule 1 ook zeker verdiend, maar op het moment is hij verder geen thema voor ons, want hij heeft een contract voor de lange termijn met Red Bull”, maakt de Mercedes-teambaas duidelijk.

Wat Wolff daarbij benadrukt is dat hij er respect voor heeft dat Red Bull jonge coureurs opleidt en het risico neemt door ze een kans in de Formule 1 te geven. “Dat is bewonderingswaardig en moet gerespecteerd worden, dus wij willen de relaties tussen Red Bull en hun talenten niet verstoren.”

“Als zo iemand uiteindelijk zelf onze kant op komt of de situatie verandert, staan we daar voor open, maar zo niet, dan niet”, vertelt Wolff, die voor Verstappen voor Red Bull koos ook met hem om de tafel zat, maar er geen spijt van heeft dat hij hem heeft laten lopen. “We hadden we hem er graag bij gehad, want hij is een groot talent, maar wij konden alleen een DTM- of GP2-zitje of een testrol aanbieden, geen racezitje zoals bij Red Bull. Dat hij daarvoor heeft gekozen, is heel logisch.”