*

Mercedes-junior Russell krijgt twee vrijdagtrainingen bij Force India

Daan de Geus

Daan de Geus

12 maanden geleden

Mercedes-junior Russell krijgt twee vrijdagtrainingen bij Force India
Sutton Images

Mercedes-protegé George Russell komt in Brazilië en Abu Dhabi voor Force India in actie tijdens de eerste vrije trainingen van die raceweekends.

Russell, 19, testte eerder dit jaar voor Mercedes tijdens de test na de Grote Prijs van Hongarije en maakte daarbij indruk op het Duits-Engelse team. Sindsdien won de Brit het GP3-kampioenschap, terwijl hij zich nu dus mag opmaken voor zijn trainingsdebuut tijdens een Formule 1-raceweekend.

“Ik verheug me er enorm op in Brazilië en Abu Dhabi vrije trainingen te rijden voor Force India”, reageert Russell, die komende vrijdag op het Autódromo José Carlos Pace de VJM10 van Sergio Pérez overneemt en twee weken daarna achter het stuur van Esteban Ocons Force India kruipt.

“2017 is voor mij een jaar vol geweldige mogelijkheden geweest en het voelt fantastisch dat nu met twee vrije trainingen te mogen afsluiten”, vervolgt Russell, die zowel Mercedes als Mercedes-motorklant Force India zeer dankbaar is voor de steun.

Russell tijdens één van de twee testdagen die hij van de zomer op de Hungaroring afwerkte voor Mercedes.

Namens Force India laat teambaas en -eigenaar Vijay Mallya weten Russell graag een kans te geven. “Hij is een opkomend talent en we hebben zijn successen in de GP3 van dichtbij gevolgd. George heeft ook al een paar keer in onze simulator gezeten en goed met het team samengewerkt.”

“Nu we de vierde plek in het constructeurskampioenschap veilig hebben gesteld, is dit ook een goed moment om naar de toekomst te kijken. George deze kans geven, stelt ons daarbij in staat zijn potentieel te evalueren.”

Met Ocon heeft Force India momenteel al één Mercedes-beschermeling in de gelederen. Voor 2018 zijn er echter geen racezitjes vrij bij het team uit Silverstone, dat volgend jaar gewoon weer met Ocon en Pérez zal aantreden.