Mercedes heeft een van zijn motorontwerpers aangeklaagd voor datadiefstal. De Brit Benjamin Hoyle zou geheime gegevens hebben doorgespeeld aan concurrent Ferrari. Dat meldt Bloomberg.

Hoyle wil Mercedes aan het eind van dit jaar verruilen voor Ferrari. De aangeklaagde engineer zou onder meer een raceverslag van de Grand Prix van Hongarije in juli, gegevens over de slijtage van de Mercedes-motoren en sleutels voor het ontgrendelen van bestanden met racedata hebben doorgesluisd naar zijn nieuwe werkgever.

Hoyle werkt sinds 2012 bij Mercedes AMG High Performance Powertrains, de bedrijfstak die onder andere de Formule 1-krachtbronnen produceert. Omdat Mercedes op hoogte was van zijn overstap naar Ferrari, had het Duitse team Hoyle al overgeplaatst naar een functie die niet met de Formule 1 te maken had.

Oneerlijk voordeel

Volgens de aanklacht betrapte Mercedes Hoyle desondanks op het bekijken van raceverslagen en het verduisteren van geheime informatie. Hoyle zou bestanden hebben verwijderd om zijn praktijken te verbergen. Mercedes zegt in de aanklacht dat Hoyle de vertrouwensband met het team ernstig heeft geschaad. De Duitsers vrezen bovendien dat ‘hij en Ferrari een oneerlijk voordeel hebben verkregen’.

Mercedes diende de aanklacht al op 19 oktober in, maar deze kwam pas maandag naar buiten. De motorfabrikant hoopt in de rechtszaal teruggave van alle gestolen informatie te bewerkstelligen. Het bedrijf wil daarnaast dat de rechter het Hoyle tot eind 2016 verbiedt bij een ander Formule 1-team aan de slag te gaan.