Nico Rosberg staat voor de tweede keer in iets meer dan een week op poleposition. In Duitsland hoopt hij die wel te kunnen verzilveren, nadat hij in Hongarije bij de start de race verloor. 

“Het was een geweldige ronde, dus ik heb een geweldig gevoel”, vertelt Rosberg na afloop van de kwalificatie. Dat was aan het begin van de sessie wel anders, want de Mercedes-coureur moest zijn eerste run afbraken vanwege een elektronische storing.

“Ik weet niet precies wat er gebeurde”, verklaart Rosberg. “De motor hield er ineens mee op. Dat was een flinke tegenslag. Het heeft zich nog niet eerder voorgedaan, maar ik weet zeker dat we het kunnen oplossen en er morgen geen last meer van hebben.”

Rosberg had nog één kans op pole te pakken en greep die met beide handen. “En dat terwijl ik extra brandstof aan boord had zodat ik nog een rondje had kunnen rijden mocht er iets mis zou zijn gegaan. Er zat dus nog iets meer in, maar ik ben erg tevreden.”

Lewis Hamilton wil niet te veel woorden vuil maken aan zijn kwalificatie. “Het is een goed weekend. Ik heb nog geen problemen gehad. Het tempo is er, maar ik kon het vandaag niet afmaken. Het blokkerende wiel stelde niet veel voor. Morgen moet een goede dag worden voor Mercedes. We gaan er een mooi gevecht van maken.”