*

Mercedes met speciale livery naar Hockenheim om 125-jarig jubileum van de autosport te vieren

Laurens Stade

Laurens Stade

22 juli 2019 16:12

Mercedes met speciale livery naar Hockenheim om 125-jarig jubileum van de autosport te vieren

De bolides van Lewis Hamilton en Valtteri Bottas zullen dit weekend in Duitsland voorzien zijn van een speciale livery. Mercedes viert dit weekend het 125-jarig jubileum van de autosport én haar tweehonderdste Grand Prix-start.

Deze week markeert het jubileum van de eerste auto’s die op de openbare weg reden voor een race van Parijs naar Rouen, op 22 juli 1894. Dit wordt veelal gezien als de eerste autorace ooit. Bij deze race, over een afstand van zo’n 126 kilometer, stonden 22 auto’s aan de start. Mercedes grijpt de gelegenheid aan om deze mijlpaal te vieren en komt daarom met een speciale livery naar Hockenheim.

”De race dit jaar is een bijzonder evenement”, aldus Mercedes-teambaas Toto Wolff. ”We zijn de titelsponsor van de Mercedes-Benz Großer Preis von Deutschland en deze race markeert onze tweehonderdste Grand Prix-start.”

”In 1894 werd de eerste autorace gehouden van Parijs naar Rouen en de winnende auto had een motor gebouwd naar het design van Gottlieb Daimler. Het was de start van een mooie motorsporttraditie die tot de dag van vandaag voortleeft en we zijn er trots op dat we het volgende hoofdstuk mogen schrijven”, aldus Wolff. Het is nog niet duidelijk hoe de speciale kleurstelling vorm krijgt.

Mercedes heeft al wel een mogelijk voorproefje gegeven op Twitter, met een ‘nieuwe profielfoto’ met daarop een ouderwets Mercedes-logo.