Mercedes heeft besloten het ontwerp van de bevestiging van de headrest aan te passen. Het onderdeel van de Mercedes van Lewis Hamilton raakt tijdens de Grand Prix van Azerbeidzjan los en moest om veiligheidsredenen opnieuw worden bevestigd in de pits.

Door de omweg van deze extra pitstop verloor Hamilton zijn leidende positie in de race en zag hij de overwinning aan zijn neus voorbij gaan. Om zulke problemen in de toekomst te voorkomen, heeft Mercedes gekeken naar de bevestiging van de headrest en besloten deze aan te passen. In de fabriek wordt hard gewerkt om het nieuwe bevestigingssysteem klaar te hebben voor de Grand Prix van Oostenrijk.

“De pin waarmee we de headrest behoren te bevestigen klikte niet goed vast in de houder”, legt Niki Lauda het euvel uit Azerbeidjzan uit aan de Oostenrijkse media. “Dit verergerde door de krachten die vrijkwamen door de hoge snelheden op het lange rechte stuk. We zullen een nieuw ontwerp maken om herhaling te voorkomen. Zonder dit probleem hadden we immers makkelijk kunnen winnen.”

Lauda was opgelucht dat Red Bull de overwinning op haar naam zette met Daniel Ricciardo, in plaats van dat rivaal Ferrari won. “Ik ben blij voor Red Bull Racing. Deze zege geeft hen een boost op weg naar hun thuisrace, de Oostenrijkse Grand Prix op de Red Bull Ring.”