*

Mercedes: ‘Red Bull een groot gevaar in Hongarije’

Daan de Geus

Daan de Geus

19 juli 2016 08:08

Mercedes: ‘Red Bull een groot gevaar in Hongarije’
Racepictures

Het Red Bull van Max Verstappen vormt komend weekend op de Hungaroring een serieuze bedreiging voor Mercedes, weet Mercedes-teambaas Toto Wolff.

In zijn vooruitblik op het Hongaarse Grand Prix-weekend geeft Wolff aan zeker rekening te houden met Red Bull: “Want als het regent en op langzame circuits als de Hungaroring vormen ze een groot gevaar voor ons.”

“Wij mogen komend weekend dus absoluut geen fouten maken”, weet Wolff, wiens team er in geen van haar afgelopen twee kampioenschapsjaren in slaagde te winnen op de baan in Boedapest. “Het circuit is ons de laatste twee jaar niet gunstig gezind geweest en speelt onze rivalen daarentegen in de kaart.”

Formula One World Championship 2016, Round 10, British Grand Prix, Silverstone, England, Sunday 10 July 2016 - Nico Rosberg (GER) Mercedes AMG Petronas F1 W07 and Max Verstappen (NLD) Red Bull Racing RB12.

Op Silverstone maakte Red Bull het Mercedes ook al lastig.

“De Red Bull is bijvoorbeeld juist een auto die erg sterk is op dit soort banen, waar hoge luchtweerstand een minder groot nadeel is dan op andere circuits”, kaart Wolff aan.

Lewis Hamilton
In haar kampioenschapsjaren heeft Mercedes misschien niet gewonnen in Hongarije, maar het jaar daarvoor, in 2013, deed het dat wel. Met Lewis Hamilton, die in de jaren daarvoor als McLaren-coureur ook al drie keer won op de Hungaroring.

De baan bevalt Hamilton dus zeker: “Om één of andere reden sluit het circuit goed aan bij mijn rijstijl, terwijl ik er ook altijd veel steun van de aanwezige fans krijg.”

“Oké, de laatste twee keer had ik er geen probleemloze weekends, maar ik weet dat ik er de pace heb, zoals ik die toen ook had, om het tij er dit jaar te keren.”

Nico Rosberg
Teamgenoot en titelrivaal Nico Rosberg deed het in Hongarije nog nooit beter dan vierde. Hij noemt het een zwaar circuit, maar verwelkomt de uitdaging en hoopt op een succesvol weekend.

Dit ook omdat Rosberg weet dat de titelstrijd met Hamilton ‘vol aan de gang is’. “Maar ik voel me top en kan niet wachten op de volgende ronde, dit keer in Boedapest. Kom maar op!”