*

Mercedes: ‘Rosberg had een remprobleem’

Vincent Sondermeijer

Vincent Sondermeijer

3 juli 2016 16:43

Mercedes: ‘Rosberg had een remprobleem’
Sutton Images

Volgens Mercedes-teambaas Toto Wolff had Nico Rosberg in de slotfase van de race een remprobleem. Dat zou er mede de oorzaak van zijn dat Rosberg in de laatste ronde botste met teamgenoot Lewis Hamilton.

De remmen van beide Mercedessen waren tegen het einde van de race behoorlijk versleten, zegt Wolff. “De remmen hadden hun beste tijd wel gehad, maar dat mochten we niet vertellen tegen de coureurs”, zegt Wolff. “Nico verdedigde hard bij het aansnijden van bocht twee, maar op dat moment werkte zijn elektronische remsysteem niet meer.”

Rosberg zat aan de binnenkant en schoot door, zodat hij Hamilton raakte die aan de buitenkant reed. De Brit belandde naast de baan. Enkele tientallen meters later veroverde hij alsnog de leiding, omdat Rosbergs bij de botsing beschadigde voorvleugel onder diens bolide was geschoten.

Hersenloos
“Hersenloos”, noemt Wolff de aanrijding tussen zijn coureurs. “Daar hoef ik verder geen woorden aan vuil te maken. Dit had net zo goed een dubbele uitvalbeurt op kunnen leveren.”

Mercedes-adviseur Niki Lauda snapt ook weinig van de aanvaring. “Nico had een remprobleem en daardoor schoot hij wat door in die bocht, waardoor Lewis ook meer naar de buitenkant moet manoeuvreren. Maar waarom raakten ze elkaar dan? Daar begrijp ik niks van. Ik denk dat het Nico’s schuld was, maar ik moet de beelden nog eens bekijken want ik heb het niet duidelijk gezien.”