De gefrustreerde houding van Lewis Hamilton heeft volgens Mercedes-teambaas Ross Brawn geen negatief effect op de sfeer in het team. “Het zijn gezonde frustraties.”

Hamilton liet er na de Grand Prix van Engeland geen misverstand over bestaan dat hij niet lekker in zijn vel zit. Niet alleen is zijn relatie met Nicole Scherzinger op de klippen gelopen, ook in de races zit hem tot dusver niet mee. Al drie keer startte hij vanaf poleposition, maar tot een overwinning leidde het nog niet.

Op Silverstone gooide een klapband roet in het eten en moest hij toezien hij teamgenoot Nico Rosberg met de zege aan de haal ging. “Het zou mooi zijn om weer eens een race te winnen”, liet hij na afloop van de race optekenen. “Maar zoals het er nu naar uit ziet, weet ik niet of dat nog gaat lukken.”

Ook in Duitsland was Hamilton zichtbaar ontevreden dat hij ondanks zijn poleposition en veel pijn en moeite niet verder kwam dan een vijfde plaats. Gevraagd naar de negatieve uitlatingen van zijn coureur reageert teambaas Ross Brawn laconiek.

“Lewis neemt geen blad voor de mond”, zegt Brawn. “Maar na de race was hij tegenover het team heel constructief. Het zijn gezonde frustraties, geen negatieve. Beide coureurs geven ons duidelijke feedback over wat er speelt.”

Volgens Brawn moet alles in perspectief worden gezien. “We zijn teleurgesteld omdat we in Duitsland maar twaalf punten scoorden”, zegt hij. “In de tweede helft van vorig seizoen zouden we getekend hebben voor twaalf punten. We staan nu nog altijd tweede in het constructeurskampioenschap en hebben nog veel kansen.”