*

Mercedes-teambaas Wolff waarschuwt concurrentie: ‘Wij hebben de snelste auto’

André Venema

André Venema

17 juli 2018 13:56

Mercedes-teambaas Wolff waarschuwt concurrentie: ‘Wij hebben de snelste auto’
Sutton Images

De eerste triple header uit de geschiedenis van de Formule 1 leverde Mercedes een overwinning (Frankrijk), zeldzame uitvalbeurten en veel hoofdpijn op. Als klap op de vuurpijl verspeelde Lewis Hamilton ook nog zijn leidende WK-positie. Maar volgens teambaas Toto Wolff zal Mercedes in de resterende races hard terugslaan. “We hebben een snelle auto.”

De vooruitzichten leken zo gunstig: Hamilton en teamgenoot Valtteri Bottas hoopten in het drieluik Frankrijk, Oostenrijk en Engeland een tussensprintje te kunnen maken in het kampioenschap. Het liep anders. Bottas werd in Paul Ricard van de baan getikt door Ferrari’s Sebastian Vettel, in Oostenrijk beleefde de renstal een zeldzaam slechte race (twee uitvalbeurten). Bij het semi-thuisnummer op Silverstone was Hamilton in de openingsronde het slachtoffer van een aanrijding met Kimi Räikkönen, Bottas gokte verkeerd met de bandenstrategie.

Mercedes-teambaas Wolff.

“We hebben niet zoveel punten gescoord als gehoopt”, erkent Wolff. “Dat was vooral te wijten aan fouten van onszelf. Maar hoewel we veel punten hebben laten liggen, was onze auto in alle drie Grands Prix wel de snelste.” De Oostenrijker kijkt dan ook vol vertrouwen uit naar de resterende elf races van 2018, te beginnen komend weekeinde in Duitsland. “We hebben een degelijke eerste seizoenshelft gehad”, concludeert Wollf. “Aan de ene kant hebben we punten verspeeld en moesten we vaker aan schadebeperking doen dan we wilden. Toch hebben we alsnog een behoorlijk aantal punten gescoord, reden onze coureurs sterk en hebben we een snelle auto. Er zijn genoeg redenen waarom we uitkijken naar de tweede seizoenshelft: we zijn hongerig, ambitieus en willen vanaf Hockenheim sterk aftrappen.”