Mercedes verschuift zijn focus vooralsnog niet richting 2013. We wisten al dat het team een nieuw uitlaatsysteem testte, maar nu blijkt dat Sam Bird gisteren ook al een nieuw DRS-systeem uitprobeerde.

De formatie uit Brackley lijkt dit jaar dus nog niet af te schrijven. Michael Schumacher en Nico Rosberg kennen vooralsnog een matige tweede helft van het seizoen. Podiumplaatsen worden niet meer gehaald en ook in de kwalificatie is het team niet meer competitief.

Met de ontwikkeling van een nieuw uitlatensysteem en de update aan de DRS lijkt Mercedes toch nog geld in te zetten op goede resultaten. “Deze aanpak kan ons later dit jaar nog goed van pas komen”, stelt Ross Brawn tegen Autosport. “Het systeem werkt alleen in bepaalde bochtencombinaties”, vervolgt de teambaas over het vleugelsysteem.

“Het is niet geschikt voor elk circuit. Je moet het systeem nauwkeurig afstellen en dat is een uitdaging”, besluit Brawn. Uit de woorden van Sam Bird, die gisteren 95 ronden reed maar wel de langzaamste tijd noteerde, blijkt dat Mercedes op schema is.

“Het was een drukke openingsdag maar we konden alle punten op onze programma afvinken”, zei de testcoureur namelijk na afloop.