Is de zaterdag nog wel zo belangrijk? Ze vroegen het vandaag bij Red Bull Racing zichzelf openlijk af. “Je eindigt niet automatisch op de plaats waar je startte.”

Mark Webber erkent dat hij liever wat setjes overhoudt voor zondag. “Dat is altijd fijn, na de kwalificatie”, aldus de Australiër. “Je wil in de kwalificatie altijd zo min mogelijk banden gebruiken. Dit weekend is dat geen uitzondering. Sommige coureurs komen in de derde kwalificatie niet in actie omdat ze hun doel al bereikt hebben.”

Hij ziet een uitdaging in het rijden van het perfecte rondje. “Aan het einde van de training van vandaag zagen we mensen op de zachte band rijden. Alle tijden zijn genoteerd in een run met maar één snelle ronde. Als je alles voor elkaar hebt, sta je er na de kwalificatie goed voor.”

“Kijk naar het gat van ruim een halve seconde tussen Button en Hamilton. Als je zorgt dat je alles voor elkaar hebt, komt die snelle tijd vanzelf wel. Dat is de uitdaging die deze banden vormen.”

Ook tussen Webber en zijn teamgenoot Sebastian Vettel was het gat een halve seconde, in het voordeel van laatstgenoemde. De Duitser hecht daar geen waarde aan. “Punten worden pas op zondag uitgedeeld. Morgen gaan we ons zo hoog mogelijk proberen te kwalificeren. Het liefst pole.”

“Wat dat betreft is er niets veranderd. Maar in de race veranderen de banden nogal. Je eindigt niet meer automatisch op de plaats waar je startte.”