Mercedes heeft Aldo Costa en Geoff Willis aangetrokken om het technische team te komen versterken. Costa zal als engineering director aan de slag gaan en Willis als technology director.

Costa (foto) en Willis gaan zodoende onder technisch directeur Bob Bell werken, die Willis op 17 oktober en Costa op 1 december zal verwelkomen.

In het persbericht dat Mercedes de deur uit heeft gedaan laat het verder weten dat Willis zich zowel op de aerodynamica als de interne systemen van de Mercedes-bolides gaat richten, terwijl Costa ‘ontwerp- en ontwikkelingstaken’ op zich zal nemen.

Costa en Willis zijn allebei oudgedienden in de Formule 1. Costa begon zijn Formule 1-carrière in 1988 bij Minardi en vertrok in 1996 naar Ferrari, waarvoor hij werkte totdat hij in mei van dit jaar aan de kant werd gezet.

Willis werkte in het verleden voor Leyton House, Williams, BAR, Red Bull en HRT. Zijn komst naar Mercedes is in essentie ook een terugkeer op het oude nest in Brackley, want BAR ging tijdens Willis’ verblijf aldaar – van 2001 t/m 2006 – over in handen van Honda, waarna het later Brawn GP en uiteindelijk dus Mercedes werd.

Mercedes-teambaas Ross Brawn is heel gelukkig met de komst van Costa en Willis: “Geoff geniet veel respect binnen de Formule 1 en brengt twintig jaar aan ervaring met zich mee. Met Aldo heb ik in het verleden nauw samengewerkt bij Ferrari en ik weet van hem dat hij erg toegewijd is en veel expertise heeft, ook wat het winnen van titels betreft.”

Volgens Brawn past het aantrekken van de twee technische mannen bij de ambities van Mercedes. “Het is een spannend proces om een winnend team op te bouwen dat bij de standaard van Mercedes past en een sterke technische afdeling gaat ons zeker helpen om onze ambities te realiseren.”