De vijf á zes tienden voorsprong die Ferrari in de tweede vrijdagtraining op Mercedes had, is niet representatief. Dat stelt Mercedes-teambaas Toto Wolff. “Ze hadden hun motor al in een stand voor veel vermogen staan.”

Dat vertelt Wolff althans aan Sky Sports F1. Zorgen maakt hij zich daarom nog niet, zegt hij. “Al was het wel een goed rondje”, zegt hij over de 1:29.817 van Ferrari’s Kimi Räikkönen. Sebastian Vettel, de teamgenoot van de Fin, was op korte afstand tweede, met Mercedes’ Valtteri Bottas en Lewis Hamilton derde en vierde op vijf en zes tienden achterstand.

Nog geen zorgen voor Mercedes-teambaas Wolff.

Wat Wolff er verder nog uitlicht, is dat de Ferrari’s “wat sneller waren op de rechte stukken”. Zoals bekend schroeft Mercedes haar motoren echter op tijdens de kwalificatie. Wolff verwacht hoe dan ook dat het “heel close blijft tussen de drie teams vooraan”, waaronder hij dus ook Red Bull rekent. “Net als in Melbourne zien we dat de teams op verschillende vlakken heel dicht bij elkaar zitten.”

Hoewel het volgens Wolff daarom allemaal lastig in te schatten is, heeft Red Bulls snelheid in de long runs de Oostenrijker wel doen opkijken. “Max Verstappen reed tijdens de racesimulaties de meest constante rondetijden van allemaal en hij had ook het minst last van bandenslijtage. Ze hebben de snelheid dus, in elk geval voor de race van zondag.”