Aan het bochtenwerk ligt het niet zozeer bij Mercedes, zo stellen coureurs Lewis Hamilton en Valtteri Bottas en teambaas Toto Wolff vast. Waar vooral werk aan de winkel is, is op de rechte stukken.

“Dat is in elk geval één van de punten waar we het duidelijk verliezen ten opzichte van Ferrari”, zegt Bottas, zaterdag vierde in de kwalificatie, terwijl teamgenoot Hamilton (derde) erkent dat Mercedes ook wel wat verliest in de bochten: “Maar veel van onze achterstand, lopen we op de rechte stukken op.”

“Ferrari heeft enorm veel snelheid gevonden op de rechte stukken”, constateert de Brit, die meer dan drie tienden achter polesitter Charles Leclerc eindigde in de kwalificatie in Bahrein. Het circuit aldaar heeft flinke rechte stukken: “In sector één verliezen we alleen op de rechte stukken al twee, drie tienden”, haalt hij aan.

Teambaas Wolff vertelt Sky Sports F1 eveneens dat het grootste verschil zit in hoe de Mercedes en Ferrari het in een rechte lijn doen. “We moeten echter kijken of het komt door de luchtweerstand of door motorvermogen. We kwamen er tijdens de kwalificatie al achter dat we het verliezen op de rechte stukken en zijn gelijk begonnen met analyseren.”

Hoewel de Mercedes-coureurs er vertrouwen uit putten dat hun auto’s het beter lijken te doen qua race pace, weet Wolff dat het gebrek aan snelheid op de rechte stukken het er niet makkelijker op maakt voor de race. “Want je hebt daar dan wel een snelle auto nodig om in te kunnen halen.”