Lewis Hamilton en Nico Rosberg weten niet of de problemen waar hun team Mercedes in Singapore last van had, achter de rug zijn. Door de regen in Suzuka gaven de eerste trainingen een vertekend beeld.

Dat stellen de Engelsman en Duitser althans na afloop van de tweede vrije training voor de Grand Prix van Japan. “Ik weet niet hoe het er voor staat”, erkent Hamilton, die aangeeft dat Mercedes vanwege de regen bij lange na niet op de limiet heeft gereden: “Ik wilde geen risico nemen. Het heeft geen zin de auto of de aandrijflijn op een dag als vandaag te beschadigen”, legt hij uit, refererend aan de voorspelling dat het zaterdag en zondag droog blijft.

“We hebben wel wat rondjes gedaan, maar verder vooral starts geoefend. Er viel niet zoveel te leren. Jammer voor de fans ook dat het zo regende, want ze hebben maar weinig actie op de baan gezien”, weet de coureur die achtereenvolgens vijfde en derde was.

Teamgenoot Rosberg, derde in VT1 en daarna tweede in de tweede training, is er aan de ene kant blij mee dat Mercedes in ieder geval sneller was dan Ferrari. “Maar dat was in de regen. Op een droge baan kan het een heel ander verhaal zijn”, zo plaats hij een belangrijke kanttekening.

Rosberg spreekt hoe dan ook van ‘een goed begin’, maar dat komt vooral omdat de krachtbron waarmee hij reed het heeft volgehouden. De motor achterin Rosbergs Mercedes, is het gerepareerde exemplaar dat eerder in Italië nog stuk ging tijdens de derde vrije training. “We hebben er de hele dag mee gereden en geen problemen mee gehad. Dat is goed nieuws.”