Lewis Hamilton mag dan wel kersvers wereldkampioen zijn, dat wil niet zeggen dat zijn team Mercedes zijn touché met teamgenoot Nico Rosberg onberispt laat.

Hamilton raakte in de eerste bocht van de race de flank van de van pole gestarte Rosberg. De Duitser kwam naast de baan en viel terug naar de vierde plek. Rosberg liet al weten dat hij Hamilton te agressief vond, en daar is teambaas Toto Wolff het mee eens. “Nico is er terecht boos over. Het was een te grove actie en we moeten het erover hebben.”

Toen Rosberg de race later alsnog leek te gaan winnen, had Wolff even vrede met de situatie. De Duitser maakte echter een fout en schonk de zege en de titel aan Hamilton. “Daarom is het nu belangrijk dat we even met elkaar om tafel gaan”, meent de teambaas. “De situatie mag niet escaleren.”

Wolff benadrukt dat hij Hamiltons kampioenschapsfeestje niet wil bederven. “Ik wil niets aan zijn prestatie afdoen, hij verdient de titel. Het mag niet alleen maar over dat incident gaan. Maar het moet wel een keer besproken worden.”

Vrij racen

Nu het kampioenschap drie races voor het einde beslist is, weet Wolff niet precies hoe de verhoudingen binnen het team zich gaan ontwikkelen. “Het is een riante positie. Ik weet niet wat ik ervan moeten verwachten, want ik heb zoiets nog nooit meegemaakt. Misschien wordt het niet leuk, maar het kampioenschap is in ieder geval klaar. Ik kijk alvast naar 2016.”

Wolff beaamt dat hij de druk nu wel van de ketel is. “We kunnen er de rest van het seizoen volle bak tegenaan gaan. Gewoon vrij racen, geen zorgen, en genieten van de races.”