*

Mercedes wil in Monaco op eigen kracht presteren

Jan van der Burgt

Jan van der Burgt

18 mei 2013 10:00

Mercedes wil in Monaco op eigen kracht presteren
Racepictures

Mercedes maakt indruk met hun geweldige kwalificatiesnelheid, maar in de race komt het team er vooralsnog niet aan te pas. Daar wil het in Monaco verandering in brengen.

Mercedes werd na afloop van de Spaanse Grand Prix door Fernando Alonso getipt als favoriet voor de overwinning in de straten van Monaco. De kwalificaties gaan over het algemeen goed, maar in de race wordt het Duitse team vaak al snel voorbij gereden. In Monaco is dat echter vrijwel onmogelijk en dus heeft Mercedes goede papieren in handen, aldus de redenatie van Fernando Alonso.

Volgens Toto Wolff, sportief directeur van Mercedes, mag dit echter nooit het uitgangspunt zijn voor het aankomende raceweekend: “Het is duidelijk dat we een snelle auto hebben, maar het is ook heel duidelijk dat we dat op zondag niet kunnen omzetten in een overwinning. Inhalen mag dan moeilijk zijn in Monaco, dat wil echter niet zeggen dat we qua bandenmanagement op onze lauweren mogen rusten. We moeten onszelf ten opzichte van Barcelona flink verbeteren en alleen dat is de sleutel naar succes.”

Nico Rosberg

Voor Nico Rosberg wordt de Grand Prix van Monaco een soort thuisrace, aangezien de Duitser in Monaco woonachtig is. Dat is voor hem naar eigen zeggen een extra motivatie om goed te presteren, ook al zal dat opnieuw niet heel makkelijk worden. “Onze auto is goed over een enkele ronden, dus dat spreekt in ons voordeel op een circuit waarbij de kwalificatie belangrijker is dan waar ook. Op zondag kan er echter zoveel gebeuren, dat ook wij gewoon moeten afwachten wat er gebeurt”, aldus Rosberg.

Lewis Hamilton

De Britse wereldkampioen van 2008 sluit zich aan bij de woorden van zijn teamgenoot, maar benadrukt ook de rol van de coureur in de straten van het prinsdom. Lewis Hamilton: “Als coureur kun je hier ook een verschil maken. Je moet daarvoor echter wel ronde na ronde excelleren en dat is een uitdaging waar ik persoonlijk heel erg van geniet. Het is een geweldige ervaring om de buren zo rakelings langs je auto voorbij te zien flitsen.”

Foto: Na afloop van de kwalificatie valt er vaak genoeg te juichen voor Mercedes, zoals hier in Barcelona. Nu in de race nog.