Mercedes-coureurs Lewis Hamilton en Nico Rosberg kwamen op Spa-Francorchamps als derde en vierde over de streep, hetgeen men bij Mercedes een ‘sterk teamresultaat’ noemt. In Monza hoopt de Duits-Engelse renstal dat te herhalen.

“Het geeft een geweldig gevoel om naar Monza af te reizen in de wetenschap dat je een snelle auto hebt”, vertelt Nico Rosberg, voor wie dat wel eens anders is geweest, maar die dankzij die goede auto nu wel hoog durft in te zetten voor de Grand Prix van Italië: “Ik hoop dat we er net als in België een sterk teamresultaat kunnen boeken”, zo verklaart hij zijn intenties.

Teammakker Lewis Hamilton ambieert hetzelfde. “We moeten in deze tweede seizoenshelft verder gaan met wat we in België hebben gedaan: als team goed voor de dag komen en goed scoren.”

Brawn & Wolff
Teambaas Ross Brawn, haalt allereerst in zijn vooruitblikt nog maar eens aan dat hij ‘erg tevreden’ was met de derde en vierde plek in België, waarmee Mercedes de tweede plaats in het constructeurskampioenschap in handen wist te houden.

Brawn hoopt dat Mercedes dat in Monza wederom kan doen, maar dit keer dan wellicht door het op het circuit nét een stapje beter te doen. “We waren in Spa niet in staat om voor de overwinning te strijden, maar we blijven pushen om het gat te verkleinen”, belooft hij.

Wat volgens motorsportchef Toto Wolff kan helpen, is dat Mercedes met een gereviseerde versie van haar aerodynamische pakket voor low downforce circuits naar Monza komt. “Hopelijk levert dat enige verbetering op en kunnen we laten zien dat we lering hebben getrokken uit het weekend in Spa.”