Het team van Mercedes is naarstig op zoek naar een oplossing voor de bandenproblemen waar het gisteren in Bahrein mee te maken kreeg, zo verklaren teambaas Ross Brawn en coureur Nico Rosberg.

“We hadden het gisteren tijdens de openingsfase van de race, toen het op zijn warmst was, enorm moeilijk”, stelt Brawn vast. “We waren echt aan het worstelen met de slijtage van de achterbanden”, erkent de teambaas die Rosberg van de eerste startplaats door het veld zag terugzakken en diens teamgenoot Lewis Hamilton in de eerste helft van de race maar niet op dreef zag komen.

“In de tweede helft van de race, toen de temperatuur inmiddels gedaald was, ging het vooral bij Lewis een stuk beter en was het tempo niet slecht, maar we moeten echt iets doen aan de problemen die we onder warme omstandigheden met de banden hebben”, ziet Brawn in.

“Hoewel de banden voor iedereen hetzelfde zijn, slagen wij er vooralsnog niet in op dit vlak op een gelijkwaardig niveau met onze rivalen te presteren. We gaan er dus een prioriteit van maken om deze problemen op te lossen”, benadrukt Brawn, terwijl Rosberg op zijn beurt in een videoboodschap aan zijn fans aangeeft dat dit ‘makkelijker gezegd dan gedaan is’.

“Het is immers een enorme opgave”, weet de Duitser die van poleposition vertrok maar uiteindelijk als negende over de finish kwam. “Maar ja, de situatie is voor iedereen hetzelfde”, zegt ook hij. “Wij hebben verder wel een goede auto, wat in ieder geval fijn is, maar het staat vast dat er andere teams zijn die beter met de banden omgaan en dat wij ons wat dat betreft moeten verbeteren.”

Voor Mercedes zijn problemen met hoge bandenslijtage overigens niet nieuw: de afgelopen twee seizoenen kampte het Duits-Engelse team er ook al mee.