Rubens Barrichello is ervan overtuigd dat Ferrari volgend weekend in Bahrein zal terug slaan. Hij vindt de nieuwe Ferrari geweldig en denkt dat met de vroege introductie de slechte seizoenstart in één klap goed gemaakt kan worden.

Zowel Michael Schumacher als Rubens Barrichelloheeft slechts één dag met de F2005 getest. Een grote gok die Ferrari dus neemt. Maar twijfels lijken ze niet te hebben. Ook niet nadat Barrichello tijdens zijn test te maken kreeg met een mysterieus motorprobleem. De Braziliaan denkt zelfs dat het team met de F2005 veel competitiever zal zijn dan in Maleisië. ,,We waren heel erg competitief in Bahrein vorig jaar. We wonnen de race met maar liefst een halve ronde voorsprong. Het kan niet anders dan dat we daar een veel betere race zullen hebben dan op het circuit van Sepang.’’

,,De nieuwe auto is sneller. Het is geweldig om hogesnelheidsbochten mee te rijden. Hij remt beter en is eigenlijk op elk gebied wel verbeterd. Ik werd er echt blij van toen ik voor het eerst met de nieuwe auto reed. Met de F2005 kunnen we de concurrentie aan.”

Ferrari hoopt ook dat bandenleverancier Bridgestone haar zaakjes volgende week meer op orde heeft. ,,Bij Bridgestone weten ze precies wat ze moeten doen,” aldus Barrichello. ,,Bovendien denk ik niet dat we alleen Bridgestone als schuldige moeten aanwijzen voor de slechte prestaties in Maleisië. We hadden inderdaad problemen met de banden, maar dat was niet alleen de fout van Bridgestone. Zoals we bij Ferrari zeggen: we winnen samen en we verliezen samen.”