Michelin wil vanaf volgend jaar een meer evenredige verdeling van de teams onder de bandenfabrikanten. De Franse firma is benaderd door een achtste renstal, maar ziet de werkdruk eigenlijk liever afnemen.
In een statement verklaart de bandenmaker dat er sinds haar terugkeer in de Formule 1 in 2001 een ,,sterke onbalans’’ in de verdeling is ontstaan. Michelin voorziet momenteel zeven teams van schoeisel, terwijl Bridgestone enkel banden aan Ferrari, Jordan en Minardi levert.

,,Michelin is uiteraard vereerd met het grote vertrouwen dat het krijgt. Deze situatie komt de competitie tussen de bandenfabrikanten echter niet ten goede. En dat is iets waar Michelin enorm op gesteld is”, valt er te lezen in het persbericht.

Zes van de zeven Michelin-teams heeft de mogelijkheid om na dit jaar over te stappen naar Bridgestone. ,,Op het moment heeft enkel Sauber een contract met ons voor 2006”, aldus Michelins Nick Shorrock tegenover de website Autosport-Atlas.

McLaren, Renault en BAR zijn voornemens het contract met Michelin te verlengen. Red Bull Racing wil volgens ingewijden daarentegen overstappen naar Bridgestone-rubber. Wat Toyota en Williams daarnaast van plan zijn, blijft koffiedik kijken.

Het Williams-team heeft te kennen gegeven geen beslissing te nemen alvorens bekend is met welke motorfabrikant het komend jaar zal aantreden, terwijl Toyota met beide bandenfabrikant in onderhandeling is.

Bridgestone staat overigens niet negatief tegenover de gedachtegang van Michelin. ,,Nog een topteam zou ons zeker helpen”, weet een woordvoerder van het Japanse bedrijf. ,,Het is geen geheim dat we het niet makkelijk hebben met slechts één team (Ferrari, red.) dat de middelen en kennis heeft om ons de juiste data te bezorgen. We zouden dus graag nog wat teams erbij hebben. Onze deur staat wagenwijd open.”

PPB