De Franse bandenfabrikant Michelin heeft bekendgemaakt de schade van de Amerikaanse Formule 1-fans te willen vergoeden. Bovendien heeft de firma toegezegd 20.000 kaarten voor de Grand Prix van 2006 te willen kopen, deze zullen uitgedeeld worden aan fans die bij de editie van 2005 zijn beroofd van de race.
,,Het is inmiddels ruim een week geleden dat er veel fans voor niks naar het circuit van Indianapolis zijn gekomen. Wij willen graag iets terug doen voor deze mensen. Vandaar dat we geheel op eigen initiatief hebben besloten de tickets van deze mensen te vergoeden", luidt het statement.

,,Michelin betreurt het ten zeerste dat de race geen doorgang kon vinden en wil een gebaar maken naar de toeschouwers. Wij willen daarom alvast 20.000 kaarten kopen voor de Amerikaanse Grand Prix van 2006. Dit bieden we aan om de Formule 1 in Amerika te promoten."

Tevens wordt er in de verklaring ingegaan op de hoorzetting die morgen in Parijs plaatsvindt. Daar moeten de zeven Michelin-teams zich bij de FIA komen verantwoorden voor de gebeurtenissen van dat weekend. Michelin stelt dat de teams er niets aan konden doen en is teleurgesteld dat de FIA de teams ter verantwoording heeft geroepen.

,,Voor ons in het onacceptabel dat onze partners worden beschuldigd van het boycotten van de Amerikaanse Grand Prix. De realiteit is dat deze teams er samen met Michelin alles aan hebben gedaan om de race door te laten gaan onder veilige omstandigheden. Wij vinden het juist uitermate teleurstellend dat al onze voorstellen door de FIA zijn verworpen."