Mick Schumacher, de zoon van zevenvoudig wereldkampioen Michael Schumacher, zegt dat zijn eerste zege in de Formule 2 niets verandert aan zijn kansen om in de Formule 1 te komen. Hij hoopt dat hij meer zeges gaat pakken in de opstapklasse, en denk dat ‘de tijd het zal leren’ of hij naar de Formule 1 gaat.

In Hongarije startte Schumacher vanaf poleposition voor de sprintrace op de zondag, nadat hij als achtste was geëindigd in de feature race op zaterdag. Hij gaf de leiding niet uit handen en pakte zijn eerste zege in de opstapklasse.

Lees ook: Mick Schumacher zet pole om in eerste F2-overwinning

De ‘zoon van’ wordt al langer in verband gebracht met een overstap naar de Formule 1, ook omdat hij onderdeel is van de Ferrari Driver Academy. Daarnaast heeft hij al getest in de Formule 1-wagens van Ferrari en Alfa Romeo. Voorlopig houdt Schumacher het realistisch. ”Ik denk dat de tijd het zal leren”, zegt Schumacher tegen Racer. ”Natuurlijk is het fantastisch om de eerste overwinning in de Formule 2 te pakken. Ik moet nog veel aan mezelf werken. Of ik volgend jaar, of over twee of over drie jaar naar de Formule 1 ga, weet ik niet. De tijd zal het leren. Ik zal mijn best doen om zoveel mogelijk te leren zodat als ik die stap maak, ik er klaar voor ben.”

Foto: Motorsport Images

‘Eerste winst is het lastigst’
Zijn zege in Hongarije kwam niet gemakkelijk. Hij moest gedurende de hele race de druk van Nobuharu Matsushita weerstaan. De jonge Duitser hoopt dat hij nu nog meer races zal gaan winnen. ”Ik denk dat het zeker waar is dat je eerste winst, de lastigste is. Maar als je dan die winst pakt, geeft dat natuurlijk een enorme boost aan het zelfvertrouwen. Het geeft je veel vertrouwen voor de volgende rondes, zeker nu we het einde van het seizoen naderen. Het is goed dat we het op een manier hebben gedaan dat we weten dat het niet gemakkelijk was omdat we onder veel druk stonden, niet alleen van Nobuharu maar ook gedurende het gehele seizoen”, aldus de Prema-coureur.

Schumacher is tevreden over zijn resultaten, maar had gehoopt om meer punten te pakken. ”We hadden hele goede prestaties, maar niet genoeg punten. Onze snelheid op de Red Bull Ring en in Silverstone was goed, maar we wisten niet er niet het beste van te maken. Over het algemeen ben ik blij met die overwinning, maar ook met de punten die ik behaald heb”, aldus de 20-jarige Schumacher.