Robert Doornbos (23) heeft in Barcelona een aanbieding gehad van Midland F1 om in 2006 Grand Prix’ te rijden voor de formatie, samen met Narain Karthikeyan. Dat schrijft FORMULE 1 in editie nummer 8 die vanaf vandaag, woensdag 11 mei, overal verkrijgbaar is.  Het team, eigendom van de Russisch-Canadese miljardair Alex Shnaider, ziet Doornbos graag bij de formatie blijven. Nu is Doornbos vrijdagcoureur bij Shnaiders team dat dit seizoen nog onder de oude naam van Jordan opereert. De direct betrokkenen hebben bevestigd dat er een aanbod is gedaan. Midland F1 wil Doornbos volgend jaar als Grand Prix-coureur.

Doornbos’ manager Marco Zecchi spreekt van ‘een mooi aanbod’. Wat de aanbieding precies inhoudt, daarover willen Jordan-directeur Colin Kolles en Zecchi nog geen mededelingen doen. Doornbos zegt de details van het aanbod niet te weten. Duidelijk is wel dat het gaat om een plek als Grand Prix-coureur voor 2006. ,,Het is nog een conceptcontract’’, zegt Zecchi.

,,We willen dat Robert in 2006 Grand Prix’ gaat rijden’’, zegt Kolles. ,,Hij is plan A en plan B. Hij doet zijn werk goed. Maar het is nog te delicaat om verder op dit onderwerp in te gaan.’’

Zecchi is vooral te spreken over het tijdstip van het aanbod. Het is nog vroeg in het seizoen en dat betekent volgens de Italiaan dat Midland F1 Doornbos serieus neemt. Er circuleren nog geen andere namen. Duidelijk is in elk geval dat Narain Karthikeyan een goede kans maakt ook volgend jaar Grand Prix’ te rijden. Alex Shnaider, aanwezig in Barcelona, deelde mee dat India voor zijn consortium van bedrijven, met Rusland de belangrijkste afzetmarkt is.

De nieuwste editie van FORMULE 1, die per woensdag 11 mei overal voor slechts euro 3,95verkrijgbaar is, bevat tevens een extra grote megaposter van Robert Doornbos.