Tweevoudig wereldkampioen Mika Häkkinen is de nieuwe merkambassadeur van de Formule 1-tak van McLaren. De Fin gaat samenwerken met onder andere uitvoerend directeur Zak Brown en de marketingstaf van de Britse renstal.

“Ik heb me altijd thuis gevoeld bij McLaren in de Formule 1 en iedereen van het team is me nog steeds heel dierbaar”, zegt Häkkinen. “Ik heb altijd contact gehouden en ik ken nog vrij veel hardwerkende mannen en vrouwen uit mijn periode bij het team. Terugkeren bij McLaren was dan ook een makkelijke beslissing voor mij.”

De 48-jarige Fin reed van 1993 tot en met 2001 in dienst van McLaren en werd in 1998 en 1999 wereldkampioen. Hij kwam in totaal tot 130 starts in de Formule 1 en hij schreef twintig Grands Prix op zijn naam.

Helpen
Häkkinen weet dat McLaren het lastig heeft gehad de laatste jaren, maar hij blijft positief. “Ik geloofde altijd dat het een kwestie was van ‘wanneer’ het team er weer bovenop kwam, en niet ‘of’ McLaren weer beter werd. Ik wil ervoor zorgen dat dit ook gebeurt.” Häkkinen moet onder andere gaan netwerken met partners van McLaren.

De Fin gaat vooral samenwerken met Zak Brown, uitvoerend directeur van McLaren. Hij kijkt uit naar de samenwerking. “We hebben gesproken over hoe we het team kunnen verbeteren. Ik zie dat hij bezig is om alle puzzelstukjes op hun plek te leggen zodat we McLaren weer vooraan het veld kunnen zien meedoen. Ik kijk ernaar uit om met Zak samen te werken in de spannende jaren die komen.”