Minardi rijdt volgend jaar met tiencilinder Cosworth-motoren. Daarmee maakt het team gebruik van de uitzonderingsregel in het reglement voor 2006, die kleine teams toestaat om met V10-motoren te blijven rijden.
Formule 1-teams dienen de komende jaren met 2,4 liter V8-motoren te rijden. De FIA staat het teams toe met begrensde drieliter tiencilinders te rijden als er geen betaalbare motor gevonden kan worden, of als er met de wagen van het voorgaande jaar gereden wordt. ,,De regel is er om kleine teams een betaalbaar alternatief te geven’’, zegt teambaas Paul Stoddart. ,,En wat is er nu voordeliger dan het gebruik van de auto en de motor van 2005? We zijn erg onder de indruk van de Cosworth TJ2005-motor en willen er volgend jaar graag mee verder.’’ Minardi is het eerste team dat van de uitzonderingsregel gebruik maakt.

Het is nog niet duidelijk of volgend jaar naast Minardi een tweede team gebruik maakt van Cosworth-motoren. Red Bull stapt over op Ferrari, Sauber vermoedelijk op BMW. Midland (nu nog Jordan) zou eventueel interesse hebben in een nieuwe 2,4 liter krachtbron van Cosworth, al wordt ook gedacht aan een voortzetting van de huidige samenwerking met Toyota.